Baanbrekend in zorg

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen telt 41 hoog gespecialiseerde medische diensten, 593 erkende bedden en jaarlijks worden er 80.000 patiënten opgenomen, waarvan 30000 met overnachting. Elk jaar komen meer dan 800 000 patiënten op raadpleging. Hiervoor rekenen ze op de inzet van maar liefst 3.700 medewerkers.

  • Client:UZA
  • Industry:Healthcare
  • Services delivered by Lemento:Corporate rebranding
  • Website:www.uza.be
De UZA huisstijl is reeds enkele jaren in gebruik, maar werd nooit vastgelegd in duidelijke consistente richtlijnen. Daardoor ontstond een wildgroei aan verschillende stijlen binnen dezelfde organisatie. UZA had nood aan een sterker, herkenbaarder en vooral menselijker merk. Het doel? UZA terug op de kaart zetten als kwalitatieve en patiëntgerichte organisatie waar samenwerking, internationale gerichtheid, integriteit en kwaliteit voorop staan. Ook de verbondenheid met de Universiteit Antwerpen moet meer in de verf gezet worden. Het is immers één van de grote troeven, er wordt voortdurend kennis en ervaring uitgewisseld.
uza-outdoor-signage-1920x1920

De bestaande huisstijl van UZA werd herwerkt in functie van de nieuwe strategie. Lemento adviseerde hierbij het bestaande logo te behouden in een ‘afgeslankte’ versie. Omdat de fotografie een cruciale rol kreeg in de nieuwe huisstijl werden hiervoor uitvoerige richtlijnen vastgelegd. Lemento begeleidde de eerste shootings om de juiste toon vast te leggen. Vervolgens bracht het bureau de nieuwe stijl in de praktijk via de vormgeving van de onthaalbrochure, tal van patiëntenfolders, interne communicatiebrochures, stationery, digitale presentaties, templates, …

Het resultaat toont ambitie en fierheid, innovatie en creativiteit. Het toont waar UZA het verschil maakt met andere ziekenhuizen.

Is jouw bedrijf ook toe aan een corporate rebranding?
Dan ben je bij Lemento aan het goede adres!

We hebben heel veel kennis en ervaring, dat is ook logisch. Want al sinds de start van Lemento hebben we ons gefocused op corporate branding. Strategie en creatie gaan bij ons hand in hand. Bovendien is “business awareness” één van de redenen waarom klanten vaak voor ons kiezen. Bedrijven in de chemie, pharma, ICT of andere complexe sectoren voelen zich heel snel thuis bij Lemento. Dat heeft te maken met ons analytisch inzicht en ons commitment. We zijn er namelijk van overtuigd dat je zonder gedetailleerde kennis van zaken, nooit een sterk merk kan ontwikkelen. O ja, de gemoedelijke sfeer waarin we onze projecten realiseren, speelt ook een rol.

Boek een meeting