Sustainable transport solutions

Pipelink is de asset eigenaar en asset manager van circa 750 km hogedrukleidingen ten behoeve van de chemische industrie. Het bedrijf werd in 1978 door de Belgische overheid opgericht als de “Nationale Maatschappij der Pijpleidingen” en in 2017 overgenomen door de Haven van Antwerpen.

  • Client:Pipelink
  • Industry:Pipeline transport
  • Services delivered by Lemento:Corporate rebranding
  • Website:www.pipelink.eu
NMP was tot 2017 in handen van Ackermans & Van Haaren (75%) en Electrabel (25%). Het bedrijf werd gezien als een gewaardeerde partner die duurzame transportoplossingen levert, maar communiceerde helemaal niet over zichzelf. Er is een sterk corporate merk nodig: een innovatieve en toekomstbestendige positionering gecombineerd met een nieuwe merkidentiteit.

We starten eerst met een analysefase, en dat in bijzondere omstandigheden. De corona pandemie verplichtte ons om deze opdracht volledig remote uit te voeren. Met een aangepaste methodologie haalden we onze informatie op, o.a. via interviews, surveys and desk research.  Vervolgens organiseerden we een aantal brand definition workshops via Teams.

Stap 1 was het scherpstellen van de message, wie zijn we en wat doen we. Hieruit vloeide een nieuwe missie en visie voort. Vervolgens bepaalden we eisen en wensen rond het toekomstig imago. In een notendop moet het nieuwe gewenste imago dynamisch, marktgericht en innovatief zijn, zonder de bestaande merkkenmerken, bijvoorbeeld merkkenmerken, uit het oog te verliezen. no-nonsense en solide.

Vervolgens zijn we begonnen met de naamcreatiefase en als resultaat kregen we Pipelink. Vrij voor de hand liggend aangezien dit bedrijf alle chemische bedrijven via pijpleidingen met elkaar verbindt. De baseline ‘Duurzame transportoplossingen’ is beschrijvend en geeft uitdrukking aan de ambitie van Pipelink om substantieel bij te dragen aan de modal shift en de transitie naar een koolstofarme samenleving.

Ons designteam wilde hier graag mee aan de slag en creëerde de visuele merkidentiteit. Voor het logo kozen we voor een monogram in een cirkel, kleuren en typografie werden gekoppeld aan het moederbedrijf.

In de uitrolfase hebben we alle benodigde communicatiemiddelen ontwikkeld om deze bedrijfsrebranding zichtbaar in de markt en toekomstbestendig te maken.

Is jouw bedrijf ook toe aan een corporate rebranding?
Dan ben je bij Lemento aan het goede adres!

We hebben heel veel kennis en ervaring, dat is ook logisch. Want al sinds de start van Lemento hebben we ons gefocused op corporate branding. Strategie en creatie gaan bij ons hand in hand. Bovendien is “business awareness” één van de redenen waarom klanten vaak voor ons kiezen. Bedrijven in de chemie, pharma, ICT of andere complexe sectoren voelen zich heel snel thuis bij Lemento. Dat heeft te maken met ons analytisch inzicht en ons commitment. We zijn er namelijk van overtuigd dat je zonder gedetailleerde kennis van zaken, nooit een sterk merk kan ontwikkelen. O ja, de gemoedelijke sfeer waarin we onze projecten realiseren, speelt ook een rol.

Boek een meeting