HR Tools & Communicatie
Bouwen aan een sterk team

Onze missie is Empowering Businesses, Brands & People. “Empowering People” doen we via onze HR oplossingen. Met meer dan 10 jaar ervaring in het ondersteunen van HR afdelingen, weten we waarover we praten. Van attract, over engage tot retain.  Alle facetten van de employee life cycle komen hierbij aan bod. En we gaan nog een stapje verder. Want ervaring leert dat het middle management ook best wat ondersteuning kan gebruiken.

STRATEGY
Employer Branding

Centraal binnen onze employer branding aanpak staat de Employee Value Proposition (EVP). Het is immers de kern van jullie arbeidsmarktcommunicatie. Bij Lemento helpen we onze klanten om die EVP te ontwikkelen, en dat doen we van binnenuit. Uiteraard altijd rekening houdend met de “big picture”. Waar zitten de toekomstige talenten, hoe bereiken we die, wie vist in dezelfde vijver en met welk aas, … Positionering op arbeidsmarkt vertrekt vanuit je eigen sterkte, zonder daarbij het externe krachtenveld uit het oog te verliezen.

LEES MEER

INSPIRING
Team Workshops & Keynotes

Regelmatig worden we gevraagd om een halve dag of een dag aan de slag te gaan met een team of afdeling. Meestal is dat dan offsite. Afhankelijk van de doelstelling, stellen we een programma op en creëren we een pakket op maat. Bij organisaties die evolueren van startup naar scale-up organiseren we culture workshops. Bij bedrijven uit sectoren in verandering organiseren we yesterday-tomorrow workshops, aangevuld met een keynote “change is het nieuwe normaal”. Andere topics zijn o.a. zelfleiderschap, agile HR, …

LISTENING
Employee Engagement Surveys

Via luisterstrategieën helpen we onze klanten bij het verhogen van de medewerkersbetrokkenheid. Naast een jaarlijkse enquête bij alle medewerkers (extended eNPS) gaan we tussentijds ook feedback verzamelen bij kleinere groepen gekoppeld aan bepaalde triggers (onboarding, reorganisatie, exit, …) Op de momenten die er toe doen, sturen we dan korte pulse surveys. Het middle management bezorgen we toolkits om concreet met de resultaten aan de slag te kunnen gaan. Follow-up reminder zorgen ervoor dat het ook echt gebeurt.

LEES MEER

Op zoek naar een communicatiepartner met ervaring in HR?
Contacteer Lemento en ontdek wat wij voor jullie kunnen betekenen!

“Empowering People” is deel van onze missie. Met meer dan 10 jaar ervaring in het ondersteunen van HR afdelingen, weten we waarover we praten. Van attract, over engage tot retain. Bij Lemento hebben we doorheen de jaren een bijzondere expertise opgebouwd rond op het kruispunt van HR en communicatie. Dit alles ondersteund door de juiste methodologie en inzichten.

Boek een meeting

Updates, inzichten en trends

Registreer je hier om op de hoogte te blijven over het reilen en zeilen van Lemento. Geen spam, ook geen vaste frequentie. Gewoon af en toe, wanneer we écht iets interessants te vertellen hebben 😉

* We delen jouw persoonlijke gegevens met niemand. Check onze Privacy Policy voor meer info.