Modern, klantvriendelijk en dynamisch

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken bereidt het beleid van de federale minister van Binnenlandse Zaken voor en voert het ook uit. Meer dan 5000 medewerkers zetten zich dagelijks in voor de veiligheid en bescherming van burgers, crisisbeheer, vreemdelingenbeleid, inschrijving en identificatie van natuurlijke personen, organisatie van verkiezingen en de ontwikkeling van een globaal informatiseringsbeleid.

  • Client:FOD Binnenlandse Zaken
  • Industry:Government
  • Services delivered by Lemento:Corporate rebranding
  • Website:www.ibz.be
Tijdens de analysefase werd vrij snel duidelijk dat de FOD Binnenlandse Zaken niet over een consistente visuele identiteit beschikte. Elk directoraat-generaal had een eigen logo en stijl. Uitdaging 1: één logo met bijhorende visuele identiteit creëren en die toepassen op uiteenlopende huisstijldragers. Uitdaging 2: ervoor zorgen dat alle algemene directies uniform en consequent communiceren zoals het een moderne, klantvriendelijke en dynamische overheidsdienst betaamt.
ibz_annual_report_1535x1535

Het krachtig en herkenbaar logo vormt de kern van de visuele identiteit van de fereale overheidsdienst Binnenlandse Zaken. In de implementatie werken we met cobranding. De belangrijkste zender is de FOD Binnenlandse Zaken, met een duidelijk endorsement via het .be-logo. Daarnaast krijgt elke algemene directie de mogelijkheid een eigen logo toe te voegen, maar dan wel ondergeschikt aan het FOD-logo. Behalve een correspondentieset, sjablonen en communicatiemateriaal ontwikkelt Lemento ook richtlijnen voor klantvriendelijk gedrag, taalgebruik en information design.

Is jouw bedrijf ook toe aan een corporate rebranding?
Dan ben je bij Lemento aan het goede adres!

We hebben heel veel kennis en ervaring, dat is ook logisch. Want al sinds de start van Lemento hebben we ons gefocused op corporate branding. Strategie en creatie gaan bij ons hand in hand. Bovendien is “business awareness” één van de redenen waarom klanten vaak voor ons kiezen. Bedrijven in de chemie, pharma, ICT of andere complexe sectoren voelen zich heel snel thuis bij Lemento. Dat heeft te maken met ons analytisch inzicht en ons commitment. We zijn er namelijk van overtuigd dat je zonder gedetailleerde kennis van zaken, nooit een sterk merk kan ontwikkelen. O ja, de gemoedelijke sfeer waarin we onze projecten realiseren, speelt ook een rol.

Boek een meeting