Corporate Branding
Uw merk, onze passie

Corporate branding, het creëren en revitaliseren van bedrijfsmerken, is al jarenlang onze core business.  Onze visie: het merk van jouw onderneming is een “intangible asset” die mee bepalend is voor jullie succes. Corporate branding gaat veel verder dan het puur grafische aspect, het is een strategische keuze.

Bovenstaand model is gebaseerd op onderzoek en ervaring van Marie Jo Hatch, Majken Schultz, Klaus Birkigt, Marinus Stadler, Tony Spaeth & Tom Vanderbauwhede.

Corporate Rebranding

Nieuwe positionering, fusie of overname, imago-opfrissing, … tal van redenen om te kiezen voor een make-over. Wij zorgen voor een volledige rebranding, van strategy over creatie tot implementatie. Het resultaat: een nieuwe, moderne en relevante merkidentiteit.

Branding voor startups of spinoffs

Start u een nieuw bedrijf of een spinoff van een bestaand bedrijf? Wij helpen u bij het creëren van een onderscheidend merk dat de juiste boodschap uitdraagt en de juiste doelgroep bereikt. Merkstrategie, naamcreatie, logo- en huisstijl.

Merkarchitectuur

Heb je teveel merken? Of is jouw merkportfolio niet helder gestructureerd? Dan is een merkarchitectuur te overwegen. Afhankelijk van de context kiezen we voor een branded house (één merk), een house of brands (meerdere merken) of een hybride oplossing.

Naamcreatie

De juiste naam kan uw merk maken of breken. Via onze CCC-methode bedenkt ons creatief team sterke, passende merknamen die niet alleen uniek en memorabel zijn, maar ook registreerbaar als domeinnaam en als merknaam.

Logo en huisstijl

Eén beeld vertelt meer dan 1000 woorden. Een logo en huisstijl zijn de visuele hoekstenen van uw merk. Ons ontwerpteam werkt nauw met u samen om een visuele identiteit te creëren die uw merkwaarden weerspiegelt.

Brand guidelines

Het ontwikkelen van richtlijnen zorgt ervoor dat elk aspect van uw merkidentiteit – van kleurgebruik en lettertypes tot tone-of-voice en visuele stijl – helder, consistent en gemakkelijk toepasbaar is.

Is jouw bedrijf ook toe aan een corporate rebranding?
Dan ben je bij Lemento aan het goede adres!

We hebben heel veel kennis en ervaring, dat is ook logisch. Want al sinds de start van Lemento hebben we ons gefocused op corporate branding. Strategie en creatie gaan bij ons hand in hand. Bovendien is “business awareness” één van de redenen waarom klanten vaak voor ons kiezen. Bedrijven in de chemie, pharma, ICT of andere complexe sectoren voelen zich heel snel thuis bij Lemento. Dat heeft te maken met ons analytisch inzicht en ons commitment. We zijn er namelijk van overtuigd dat je zonder gedetailleerde kennis van zaken, nooit een sterk merk kan ontwikkelen. O ja, de gemoedelijke sfeer waarin we onze projecten realiseren, speelt ook een rol.

Boek een meeting

Updates, inzichten en trends

Registreer je hier om op de hoogte te blijven over het reilen en zeilen van Lemento. Geen spam, ook geen vaste frequentie. Gewoon af en toe, wanneer we écht iets interessants te vertellen hebben 😉

* We delen jouw persoonlijke gegevens met niemand. Check onze Privacy Policy voor meer info.