Water in beweging

Pidpa is een van de grootste waterbedrijven in Vlaanderen. Het is een integraal waterbedrijf met duurzame, toekomstgerichte water-oplossingen. Elke dag zetten ruim 750 medewerkers zich in om meer dan 500 000 klanten of bijna 1,2 miljoen inwoners uit de provincie Antwerpen te voorzien van lekker, zuiver drinkwater. Daarnaast is Pidpa in 46 gemeenten ook de rioolbeheerder.

  • Client:Pidpa
  • Industry:Water supply
  • Services delivered by Lemento:Corporate rebranding
  • Website:www.pidpa.be
logo-pidpa
Naar aanleiding van het 100-jarige bestaan van Pidpa, greep de organisatie de kans om haar corporate identity grondig op te frissen. De laatste restyling van het logo en de huisstijl dateerde van 1996. Ondertussen is de onderneming sterk geëvolueerd. Naarmate Pidpa meer en meer activiteiten ondernam, ontstond er een wildgroei aan namen en logo’s. Het moedermerk Pidpa verdween meer en meer op de achtergrond en de vormgeving geraakte verouderd.

Op vlak van merkarchitectuur raadde Lemento aan om de verschillende submerken geleidelijk te laten verdwijnen. Pidpa moest als moedermerk terug op de voorgrond komen, met een sterke merkpositionering en een hedendaagse look & feel.

Eerst en vooral namen we het logo onder handen. We behielden de bestaande kleuren, maar zorgden voor meer dynamiek en zachtere vormen. Daarnaast bedachten we een baseline die zowel de missie van Pidpa als de dagdagelijkse activiteiten vertegenwoordigt: ‘water in beweging’. Onder deze noemer brachten we de nieuwe huisstijl van Pidpa tot leven. We selecteerden een nieuw kleurenpalet op basis van natuurlijk tinten. De grafische vormen bouwden we op met de golven uit het logo.

Vervolgens pasten we de nieuwe stijl toe op verschillende communicatiemiddelen: stationery, documenten, bedrijfsvoertuigen, kledij, vlaggen en gadgets. Om een correcte en consequente toepassing van de huisstijl te verzekeren, ontwikkelden we ook de huisstijlrichtlijnen.

Tot slot stelden we een strategisch communicatieplan op waarmee Pidpa de nieuwe merkidentiteit eerst naar de medewerkers en daarna ook naar de buitenwereld kon lanceren. De honderdste verjaardag van Pidpa vormde hierbij de leidraad.Met deze grondige opfrissing is Pidpa gelanceerd voor de volgende 100 jaar vol water in beweging.

Is jouw bedrijf ook toe aan een corporate rebranding?
Dan ben je bij Lemento aan het goede adres!

We hebben heel veel kennis en ervaring, dat is ook logisch. Want al sinds de start van Lemento hebben we ons gefocused op corporate branding. Strategie en creatie gaan bij ons hand in hand. Bovendien is “business awareness” één van de redenen waarom klanten vaak voor ons kiezen. Bedrijven in de chemie, pharma, ICT of andere complexe sectoren voelen zich heel snel thuis bij Lemento. Dat heeft te maken met ons analytisch inzicht en ons commitment. We zijn er namelijk van overtuigd dat je zonder gedetailleerde kennis van zaken, nooit een sterk merk kan ontwikkelen. O ja, de gemoedelijke sfeer waarin we onze projecten realiseren, speelt ook een rol.

Boek een meeting