Iedereen Ieper

Ieper is een stad in de Westhoek, in het zuid-westen van de Belgische provincie West-Vlaanderen. De stad telt bijna 35.000 inwoners en is daarmee de op vijf na grootste stad van West-Vlaanderen. De bijnaam van Ieper luidt ‘de Kattenstad’, en daarnaast wordt ook gesproken over ‘Vredesstad’. De stad staat o.a. bekend om een rijk historisch verleden.

  • Client:Stad Ieper
  • Industry:Government
  • Services delivered by Lemento:City rebranding
  • Website:www.ieper.be
De stad Ieper is zich groeiend bewust van de toenemende concurrentie tussen steden en gemeenten en bijgevolg van de noodzaak van een toekomstgericht citymarketingplan. Er zijn daarbij drie prioriteiten: het toerisme; het duurzaam woon- , werk- en leefklimaat; de economische, ruimtelijk-fysieke en sociaal-culturele ontwikkeling van de eigen inwoners en ondernemers. Deze drie prioriteiten zullen via het citybrand versterkt worden.

Uit onze analyse kwam duidelijk naar voor dat een herpositionering noodzakelijk is. Ieper is dé Vredesstad met een rijk historisch verleden, vooral gekoppeld aan de eerste wereldoorlog. Alleen voelen nieuwe generaties zich hiermee minder verbonden. Een rebranding met focus op jonge gezinnen en startende ondernemingen is de oplossing.

Lemento ontwikkelde een authentiek merk dat de veelzijdigheid van de stad weergeeft en tegelijkertijd het verleden respecteert en de toekomst verwelkomt. Het concept wordt gecreëerd rond het Romeinse cijfer I, dat zowel naar WO I verwijst als naar de eerste letter van de naam Ieper. Als brand promise creëert Lemento “Iedereen Ieper”. Dit vertolkt helemaal de visie dat echt iedereen (jong en oud, inwoner en toerist, gezin en bedrijf …) in Ieper welkom is en er zijn/haar gading kan vinden.

Is jouw bedrijf ook toe aan een corporate rebranding?
Dan ben je bij Lemento aan het goede adres!

We hebben heel veel kennis en ervaring, dat is ook logisch. Want al sinds de start van Lemento hebben we ons gefocused op corporate branding. Strategie en creatie gaan bij ons hand in hand. Bovendien is “business awareness” één van de redenen waarom klanten vaak voor ons kiezen. Bedrijven in de chemie, pharma, ICT of andere complexe sectoren voelen zich heel snel thuis bij Lemento. Dat heeft te maken met ons analytisch inzicht en ons commitment. We zijn er namelijk van overtuigd dat je zonder gedetailleerde kennis van zaken, nooit een sterk merk kan ontwikkelen. O ja, de gemoedelijke sfeer waarin we onze projecten realiseren, speelt ook een rol.

Boek een meeting