Connecting Care

Corilus, opgericht in 1998 binnen Omega Pharma (Arseus/Fagron), is de Belgische marktleider op het vlak van ICT voor medische professionals. Zo’n 40000 klanten waaronder apothekers, tandartsen, huisartsen, kinesitherapeuten, woonzorgcentra en verpleegkundigen, maken dagelijks gebruik van deze medische software. Daarnaast levert Corilus tevens eHealth services en totale ICT oplossingen. Corilus heeft zijn hoofdzetel in Gent en telt meer dan 400 medewerkers.

  • Client:Corilus
  • Industry:Healthcare
  • Services delivered by Lemento:Corporate branding
  • Website:www.corilus.com
logo_Corilus_HOR
Als toonaangevende softwareproducent is Corilus op een missie om een slim en efficiënt zorgsysteem te ontwikkelen. Dat betekent dat Corilus zorgverleners wil helpen om makkelijker connecties te maken. Niet alleen onderling, maar ook met patiënten en belanghebbenden. De samenwerking tussen de patiënt, de eerstelijns zorgverleners en de ziekenhuizen wint immers elke dag aan belang. Door de jarenlange groei via overnames, werd het tijd om het merkportfolio onder handen te nemen. Alle merken van de overgenomen bedrijven/pakketten werden immers behouden. Met in totaal meer dan 80 in het portfolio werd het moeilijk om de ambitie dat Corilus alle zorgverleners wil connecteren via één platform neer te zetten in de markt. Een nieuwe merkarchitectuur kan bovendien voor heel wat efficiënties zorgen.

Na onze merkarchitectuuranalyse, adviseerden we Corilus om 2 merken te behouden: een corporate brand Corilus en een product brand CareConnect. Dat zorgt voor heldere communicatie en branding power. De nieuwe baseline Connecting Care weerspiegelt dit op een perfecte manier, Corilus wil nog sterker de verbindende factor worden in de gezondheidszorg.

Als huisarts, specialist, apotheker, tandarts, verpleegkundige, vroedvrouw, kinesitherapeut of beheerder van een woonzorgcentrum kunt u bij Corilus terecht voor gebruiksvriendelijke software en sterke dienstverlening. En al die oplossingen zijn met elkaar verbonden.

Alle oplossingen worden voortaan dus gegroepeerd onder de CareConnect-familie. Zo wordt het duidelijk voor de verschillende doelgroepen dat Corilus volop inzet op een uniforme product- en marketbenadering.

Omdat deze wijziging in de merkstrategie bepalend is voor het Corilus van morgen, werd geopteerd om tegelijk een voor een volledige rebranding te gaan. Een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. De grafische vernieuwing accentueert Corilus’ missie om zorgverleners, patiënten en belanghebbenden zo optimaal mogelijk met elkaar te verbinden.

“Het nieuwe logo bouwt verder op het oude, maar met een moderne touch. De nieuwe baseline vat de toekomst van Corilus helemaal samen: Connecting Care”.

Tom Vanderbauwhede – Managing Director & Founder Lemento

“We hebben als bedrijf een duidelijke maatschappelijke ambitie die we willen verwezenlijken met respect voor onze waarden. We zijn een snel en wendbaar bedrijf, dat zijn diensten en producten durft bij te sturen in functie van onze missie. We nemen onze verantwoordelijkheid en communiceren zeer open in een markt die zich constant ontwikkelt. Daardoor groeien we zelf als onderneming, maar we doen dit samen met onze medewerkers en onze stakeholders. Bij alles wat we ontwikkelen of naar de markt brengen, houden we onze klant in het achterhoofd. Die benadering biedt onze klanten op hun beurt de kans om hun patiënten centraal te stellen.”

Dirk Van Lerberghe, CEO Corilus

Is jouw bedrijf ook toe aan een corporate rebranding?
Dan ben je bij Lemento aan het goede adres!

We hebben heel veel kennis en ervaring, dat is ook logisch. Want al sinds de start van Lemento hebben we ons gefocused op corporate branding. Strategie en creatie gaan bij ons hand in hand. Bovendien is “business awareness” één van de redenen waarom klanten vaak voor ons kiezen. Bedrijven in de chemie, pharma, ICT of andere complexe sectoren voelen zich heel snel thuis bij Lemento. Dat heeft te maken met ons analytisch inzicht en ons commitment. We zijn er namelijk van overtuigd dat je zonder gedetailleerde kennis van zaken, nooit een sterk merk kan ontwikkelen. O ja, de gemoedelijke sfeer waarin we onze projecten realiseren, speelt ook een rol.

Boek een meeting