Building a sustainable home

Deceuninck is een groep van wereldformaat gespecialiseerd in de ontwikkeling van bouwmaterialen, ramen & deuren in aluminium, kunststof en houtcomposiet. De groep is actief in meer dan 75 landen, telt 10 productievestigingen verspreid over Europa, Noord-Amerika en Turkije en stelt ongeveer 2 800 personen tewerk. Deceuninck is genoteerd op de Euronext beurs in Brussel onder de ticker DCEB.

  • Client:Deceuninck
  • Industry:Building materials & fixtures
  • Services delivered by Lemento:Corporate branding
  • Website:www.deceuninck.com
Deceuninck_logo_280x140
Een sterk merk en een doorgedreven merkstrategie zijn cruciaal voor een wereldwijde speler als Deceuninck. Aanleiding van deze merkoefening was een herpositionering van de onderneming rond het thema “building a sustainable home”. Deceuninck had wereldwijd nood aan een versterking van het merk en een bijsturing van de merkbelofte, gecombineerd met heldere communicatierichtlijnen. Een hertekening van de merkstrategie en merkarchitectuur drong zich op.

Om het merk en de merkbelofte opnieuw stevig op de kaart te zetten startte Lemento een corporate identity programma op. Via diepte-interviews met alle stakeholders, desk research en een concurrentie -en behoefteanalyse hielp Lemento, in samenwerking met het interne projectteam, de strategie en de visie voor de toekomst helder af te bakenen. Vervolgens werden deze omgezet in een nieuwe corporate identity met een vernieuwde merkbelofte.

Het logo werd geoptimaliseerd en een nieuwe baseline werd ontwikkeld: ‘Building a sustainable home’. Een product-focus maakte plaats voor een focus op de benefits die de Deceuninck-producten opleveren voor de consument. Hierbij zijn drie thema’s differentiërend: innovatie, ecologie en design.

Ook de merkarchitectuur werd geanalyseerd. Het resultaat hiervan was een strategisch advies van Lemento om de merkarchitectuur te hertekenen. Waar zich conflicten voordeden werd een bufferzone geïnstalleerd waarbinnen een andere merkbenaming voor het Deceuninck productassortiment wordt gebruikt. Het plaatje van de merken in portfolio klopt opnieuw.

Is jouw bedrijf ook toe aan een corporate rebranding?
Dan ben je bij Lemento aan het goede adres!

We hebben heel veel kennis en ervaring, dat is ook logisch. Want al sinds de start van Lemento hebben we ons gefocused op corporate branding. Strategie en creatie gaan bij ons hand in hand. Bovendien is “business awareness” één van de redenen waarom klanten vaak voor ons kiezen. Bedrijven in de chemie, pharma, ICT of andere complexe sectoren voelen zich heel snel thuis bij Lemento. Dat heeft te maken met ons analytisch inzicht en ons commitment. We zijn er namelijk van overtuigd dat je zonder gedetailleerde kennis van zaken, nooit een sterk merk kan ontwikkelen. O ja, de gemoedelijke sfeer waarin we onze projecten realiseren, speelt ook een rol.

Boek een meeting