Refreshing chemical distribution

Azelis is op wereldvlak één van de toonaangevende distributeurs van chemicaliën. Vanuit het hoofdkwartier in Antwerpen verdeelt Azelis specialty chemicals tot ver buiten Europa. Met afdelingen in Europa, India en Azië stelt Azelis ongeveer 3.000 mensen te werk in 57 landen. Azelis Group is sinds 2021, na een succesvolle IPO, genoteerd op de Euronext beurs in Brussel onder de ticker AZE.

  • Client:Azelis
  • Industry:Chemical distribution
  • Services delivered by Lemento:Corporate branding
  • Website:www.azelis.com
Azelis kende een sterke groei, die zowel organisch als via acquisities verliep. Dit leidde tot een omvangrijk bedrijf met een gediversifieerde persoonlijkheid. Binnen het concern behielden de deelbedrijven zoals S Black, Kreamer & Martin en Broste hun eigen identiteit. Eénmaking drong zich echter op. Niet alleen een eenduidige strategie, maar ook een eenduidige naam en identiteit voor de 37 deelbedrijven waren immers van cruciaal belang voor de versterking van het merk Azelis.

In een eerste stap naar de ontwikkeling van de corporate identity werd een taskforce opgericht. Lemento nam interviews af met de belangrijkste stakeholders en organiseerde een interne workshop.

Na afloop van deze grondige analyse adviseerde Lemento dat, zowel in de organisatie als naar de buitenwereld toe, resoluut gekozen moest worden voor één naam en één stijl, passend bij de nieuwe strategie van het bedrijf.

Het oude logo werd bijgestuurd en voor de verschillende International Business Areas werden afzonderlijke logo’s gecreëerd, in lijn met het corporate logo. Na het ontwikkelen van de merkarchitectuur bepaalde Lemento de visuele en verbale bouwstenen van het merk. De nieuwe baseline vat de ambitie van Azelis mooi samen: “Refreshing chemical distribution”.

Is jouw bedrijf ook toe aan een corporate rebranding?
Dan ben je bij Lemento aan het goede adres!

We hebben heel veel kennis en ervaring, dat is ook logisch. Want al sinds de start van Lemento hebben we ons gefocused op corporate branding. Strategie en creatie gaan bij ons hand in hand. Bovendien is “business awareness” één van de redenen waarom klanten vaak voor ons kiezen. Bedrijven in de chemie, pharma, ICT of andere complexe sectoren voelen zich heel snel thuis bij Lemento. Dat heeft te maken met ons analytisch inzicht en ons commitment. We zijn er namelijk van overtuigd dat je zonder gedetailleerde kennis van zaken, nooit een sterk merk kan ontwikkelen. O ja, de gemoedelijke sfeer waarin we onze projecten realiseren, speelt ook een rol.

Boek een meeting