Developing the best people

AB InBev is ’s werelds meest toonaangevende brouwersgroep met headquarters in Leuven. De groep stelt ongeveer 167.000 werknemers te werk in 50 landen wereldwijd. Het portfolio telt meer dan 500 biermerken. De droom van AB InBev: ‘Dream Big to Create a Future with More Cheers’. Anheuser-Busch InBev is genoteerd op de Euronext beurs in Brussel onder de ticker ABI.

  • Client:AB InBev
  • Industry:Beverages
  • Services delivered by Lemento:Internal branding
  • Website:www.abinbev.com
AB InBev hecht veel belang aan opleiding en ontwikkeling van haar medewerkers. Het bedrijf streeft ernaar o.a. via opleiding de werknemers te ontwikkelen en zo de AB InBev droom te verwezenlijken. Leren en ontwikkelen was decentraal georganiseerd, onder de verantwoordelijkheid van de lokale business. Dit werkte niet echt motiverend bij de medewerkers. De lokale opleiding had niet hetzelfde imago als een opleiding bij een bekende extern opleidingsinstituut. Een tweede nadeel van de decentrale organisatie was dat overal opnieuw het warm water werd uitgevonden. Daarom werd een uniek AB Inbev L&D centrum opgericht: de AB InBev University. Alle belangrijke opleidingen voor de West-Europese regio worden hier georganiseerd.

De opdracht van Lemento was om een krachtig en herkenbaar merk te ontwikkelen voor de AB InBev University.

In een eerste stap werd een visuele identiteit gecreëerd. Ze geeft de frisse, dynamische en people-centric aanpak van de University weer. Deze wordt ook weerspiegeld in de fotografiestijl. De volgende stap was de lancering van de universiteit, met communicatie naar de hele organisatie. Lemento ondersteunde deze communicatiecampagne. Elk jaar creëert Lemento ook een jaarboek voor de universiteit. Hierin staan de verwezenlijkingen van de universiteit gedurende het afgelopen jaar.

In zes maanden tijd zijn we erin geslaagd om de AB Inbev University van nul af aan operationeel te krijgen.  In de feedback suveys zagen we dat het imago heel hoog scoorde bij de deelnemers. Het enthousiasme onder de medewerkers was zeer groot waardoor de vraag naar opleidingen zelfs groter was dan het aanbod. Voor de organisatie ging dit gepaard met een grotere medewerkerstevredenheid, hogere opleidingskwaliteit en kostenbesparingen.

Is jouw bedrijf ook toe aan een corporate rebranding?
Dan ben je bij Lemento aan het goede adres!

We hebben heel veel kennis en ervaring, dat is ook logisch. Want al sinds de start van Lemento hebben we ons gefocused op corporate branding. Strategie en creatie gaan bij ons hand in hand. Bovendien is “business awareness” één van de redenen waarom klanten vaak voor ons kiezen. Bedrijven in de chemie, pharma, ICT of andere complexe sectoren voelen zich heel snel thuis bij Lemento. Dat heeft te maken met ons analytisch inzicht en ons commitment. We zijn er namelijk van overtuigd dat je zonder gedetailleerde kennis van zaken, nooit een sterk merk kan ontwikkelen. O ja, de gemoedelijke sfeer waarin we onze projecten realiseren, speelt ook een rol.

Boek een meeting