Clickshare voor Barco, merknaam door Lemento

ClickShare, de draadloze presentatie- en conferentietechnologie van Barco, zorgt ervoor dat mensen gemakkelijk en natuurlijk kunnen communiceren.

In augustus 2011 kregen we van Barco de vraag om een merknaam voor te stellen voor een nieuw product, dat intern het project “Gruut” werd genoemd. “An eye-catching innovative product that delivers confident presentations and more productive meetings that make a great impression on all who attend”. Dat was de key message.

De tool kopieert het scherm van een smartphone, tablet of laptop, stuurt dat draadloos naar een ontvanger, waarna het zonder gedoe op een groot projectie- of lcd-scherm komt. Presenteren gemakkelijk maken, een interne innovatie die ontstond omdat medewerkers nadachten hoe ze de klassieke projectoren meer functionaliteiten konden geven.

We gingen aan de slag volgens onze geijkte CCC-methode. “Create > Check > Choose”. De briefing was duidelijk, een descriptieve naam is niet aan de orde. We stelden tal van namen voor en naast een groot deel “resonante” namen, kwamen we op het einde van de long list presentatie ook met de naam ClickShow. Heel beschrijvend wat het product doet. Na een co-creatiesessie werd dat uiteindelijk ClickShare. De rest is geschiedenis.