Digitale ondersteuning

Sharepoint branding en implementatie

Plannen om over te stappen van een fileserver of shared disk naar SharePoint? Of op zoek naar een partner die SharePoint opnieuw voor jullie inricht? Neem dan contact op. Wij hebben ruime ervaring met OneDrive en SharePoint implementaties van A tot Z.

SharePoint look and feel: corporate websites

Onze eerste Microsoft Sharepoint ervaring gaat terug naar eind 2006. Ferranti Computer Systems vroeg ons of we geen interesse hadden om met de beta-versie van MOSS 2007 aan de slag te gaan. Omdat we wel van een uitdaging houden, hebben we hier volmondig ja op gezegd. En het werd een succes. Ferranti was de eerste Belgische onderneming die in januari 2007 een corporate website kon lanceren die draaide op Sharepoint, en dit zonder dat je kon zien dat het Sharepoint was. Dit project kreeg een vervolg in andere projecten zoals dat van Tuc Rail (www.tucrail.be)  en Mecoms (www.mecoms.com). Daar is het dan ook wel bij gebleven. SharePoint werd al snel overtroefd door echte content management systemen zoals Drupal en WordPress in de Open Source wereld of Magento (Adobe) en Hubspot.

SharePoint intranet design

Onze focus is dan ook geëvolueerd naar SharePoint communication site en SharePoint team sites. Samenwerken, informeren, gegevens delen, … intranet reinvented. Onze ervaring situeert zich op volgende vlakken:

 • SharePoint setup (global administrator)
 • Scope en look & feel – workshops met key users
 • Implementatie van subsites
 • Security – geavanceerde rechten op document libraries, lists, …
 • Archivering
 • Advanced search (o.a. via Power Automate)
 • OneDrive syncing
 • SharePoint training

Voorbeelden hiervan zijn Azelis (out of the box functies), D’Ieteren (ontsluiten van verschillende databases via intranet), Praxis (data sharing met klanten), Pipelink (rebranding en setup) en Anima (van fileserver naar SharePoint).

SharePoint branding: onze taak

Wat doen we wel en niet, dat is natuurlijk de cruciale vraag. Volgende zaken doen we wel:

 • Functionele analyse
 • Ontwerp look & feel
 • Setup
 • Implementatie
 • Training

Wat doen we niet: ingrijpen in code. Alle functies die we gebruiken zijn standaardfuncties, SharePoint Out-of-the-box. Af en toe maken we wel gebruik van Powershell om onder de motorkap zaken aan te passen, denk dan aan het wijzigen van het URL na een rebranding.

Interesse?

Contacteer Tom Vanderbauwhede, managing director van Lemento voor meer informatie.

Op zoek naar een communicatiepartner met ervaring in HR?
Contacteer Lemento en ontdek wat wij voor jullie kunnen betekenen!

“Empowering People” is deel van onze missie. Met meer dan 10 jaar ervaring in het ondersteunen van HR afdelingen, weten we waarover we praten. Van attract, over engage tot retain. Bij Lemento hebben we doorheen de jaren een bijzondere expertise opgebouwd rond op het kruispunt van HR en communicatie. Dit alles ondersteund door de juiste methodologie en inzichten.

Boek een meeting

Updates, inzichten en trends

Registreer je hier om op de hoogte te blijven over het reilen en zeilen van Lemento. Geen spam, ook geen vaste frequentie. Gewoon af en toe, wanneer we écht iets interessants te vertellen hebben 😉

* We delen jouw persoonlijke gegevens met niemand. Check onze Privacy Policy voor meer info.

[spbsm-follow-buttons]